Saté van speklap met acar van tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Saté van speklap met acar van tomaat

Van heerlijke saté wordt iedereen blij! Wij maken de saté van speklappen, gemarineerd in een smaakvolle combinatie van onder andere ketjap, citroensap en sambal. Bereid ze in de grillpan of juist op de BBQ voor die extra smokey flavour. Samen met een acar (atjar) van tomaat en kruiden een heerlijk recept!

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten saté
Acar
Keukengerei

Recept saté van speklap met acar van tomaat

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 40min
1
Voor de saté: Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak een marinade van de ui, knoflook, ketjap, citroensap, sambal, komijn-, koriander- en gemberpoeder.
2
Snijd de speklappen in de lengte doormidden, voeg toe aan de marinade en meng goed door. Laat 2 uur marineren. Dit kan eventueel ook de hele nacht voor een nog malsere saté.
3
Voor de acar: Schil de gember en rasp fijn, snijd de lente-ui en rode peper in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de Thaise basilicum fijn. Meng dit samen met de azijn, suiker, zout en peper.
4
Rijg de speklappen in de lengte aan de spiesen. Zorgt dat je het zo rijgt dat je de speklap gelijkmatig kunt garen. Bak de saté op de BBQ of in een grillpan om en om tot ze gaar en mooi gebruind zijn. Door de marinade kunnen de speklappen wat donker geblakerd zijn, dit is niet erg.
5
Serveer met de acar van tomaat en de andere gerechten van de rijsttafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via