Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten saté
Acar
Keukengerei
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 40min
1
Voor de saté: Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak een marinade van de ui, knoflook, ketjap, citroensap, sambal, komijn-, koriander- en gemberpoeder.
2
Snijd de speklappen in de lengte doormidden, voeg toe aan de marinade en meng goed door. Laat 2 uur marineren. Dit kan eventueel ook de hele nacht voor een nog malsere saté.
3
Voor de acar: Schil de gember en rasp fijn, snijd de lente-ui en rode peper in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de Thaise basilicum fijn. Meng dit samen met de azijn, suiker, zout en peper.
4
Rijg de speklappen in de lengte aan de spiesen. Zorgt dat je het zo rijgt dat je de speklap gelijkmatig kunt garen. Bak de saté op de BBQ of in een grillpan om en om tot ze gaar en mooi gebruind zijn. Door de marinade kunnen de speklappen wat donker geblakerd zijn, dit is niet erg.
5
Serveer met de acar van tomaat en de andere gerechten van de rijsttafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Vrij van vis
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via