Voor de saté:
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Maak een marinade van de ui, knoflook, ketjap, citroensap, sambal, komijn-, koriander- en gemberpoeder.
2
Snijd de speklappen in de lengte doormidden, voeg toe aan de marinade en meng goed door. Laat 2 uur marineren. Dit kan eventueel ook de hele nacht voor een nog malsere saté.
3
Voor de acar:
Schil de gember en rasp fijn, snijd de lente-ui en rode peper in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de Thaise basilicum fijn. Meng dit samen met de azijn, suiker, zout en peper.
4
Rijg de speklappen in de lengte aan de spiesen. Zorgt dat je het zo rijgt dat je de speklap gelijkmatig kunt garen. Bak de saté op de BBQ of in een grillpan om en om tot ze gaar en mooi gebruind zijn. Door de marinade kunnen de speklappen wat donker geblakerd zijn, dit is niet erg.
5
Serveer met de acar van tomaat en de andere gerechten van de rijsttafel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.