Print opties

Sluiten

Spaanse flan

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 30min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng de kristalsuiker met 50 ml water en breng al roerend aan de kook. Stop met roeren zodra het kookt, zet het vuur laag en laat langzaam karamelliseren tot het een goudbruine kleur heeft. Haal van het vuur, voeg 1 el water toe en roer goed door. Giet de karamel direct in de ovenschaal en verdeel over de bodem.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng ongeveer 2 ltr water aan de kook. Zet de ovenschaal met karamel in een bakblik of ovenplaat met opstaande rand.
3
Klop de roomkaas met de vanillesuiker los in een keukenmachine of met behulp van een handmixer. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het volgende ei steeds pas toe wanneer het vorige volledig is gemengd door de roomkaas.
4
Voeg de gecondenseerde melk, koffiemelk en vanille extract toe en roer goed door. Verdeel dit mengsel op de karamel in de ovenschaal.
5
Giet het kokend water in het bakblik of ovenplaat met opstaande rand, totdat de ovenschaal met daarin de flan halverwege onderwaterstaat. Bak de flan 45 min. in de oven.
6
Laat de flan na het bakken minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd na het opstijven langs de rand van de ovenschaal zodat de flan loskomt. Plaats een bord groter dan de ovenschaal op de ovenschaal en draai het geheel in een vloeiende beweging om. Til de ovenschaal op. Snijd de flan in punten en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.