Verwarm de oven voor op 200ºC.
Maak de bospeentjes schoon en halveer dikkere wortels. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal. Meng de misopasta met zonnebloemolie, schenk over de wortels en hussel goed door elkaar zodat alle wortels rondom bedekt zijn. Bak in 35 min. gaar in de oven.
2
Snijd de komkommer in de lengte in plakken en daarna in reepjes van ca. een halve cm dik.
3
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kommetje de rijstazijn en witte wijnazijn met de suiker. Schenk de dressing na het koken over de rijst en schep om. Verdeel de rijst over een groot bord om te laten afkoelen.
4
Maak de Chinese kool schoon. Haal de bladeren los en snijd de onderste nerven van de bladeren. Kook de bladeren ca. 1 min. kort in een pan met kokend water en laat vervolgens uitlekken.
5
Leg het norivel op een plank. Verdeel een enkele laag van de bladeren Chinese kool op het norivel en verdeel de helft van de rijst hierover. Laat 1 cm ruimte vrij aan de randen. Leg in het midden van de rijst de helft van de wortels en komkommer en rol het norivel op. Snijd in 8 stukken van ca. 2 cm. Herhaal deze stappen nog eens.
6
Meng de gembersiroop met de sesamzaadjes en serveer bij de sushi.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.