Snijd de komkommer door in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verwijder ook de zaadlijsten van de tomaten en snijd alles in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook, snijd de bosui in fijne ringen. Meng alles door elkaar.
2
Snijd de peterselie en munt fijn en meng samen met de helft van de olijfolie, het sap van de citroen en peper en zout. Voeg ¾ van het kruidenmengsel toe aan de gesneden groente en meng de salade.
3
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Verhit de resterende olie in een pan en bak de tonijnsteak 2 min. per kant. Haal uit de pan en snijd in plakken van 1 cm dikte. Breng op smaak met zout.
4
Verdeel de linzen over de borden, gevolgd door de salade en tonijn. Serveer met het resterende kruidenmengsel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.