Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
2
Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.
3
Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook teentjes en chili pepers fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.
4
Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.
5
Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.
6
Meng voor de patatas bravas dip 200 gram roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.
7
Serveer de spiesjes met patatas bravas dip, de overgebleven patatas bravas saus en wat grof gesneden peterselie.
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip

Meer inspiratie

Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Rode Bietenstamppot Met Appel En Brie
Hoofdgerechten
Rode bietenstamppot met appel en brie
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Kruidige Pompoenstamppot Met Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel
25 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Romige Aardappelsalade Met Verse Rozemarijn En Spekjes
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes
30 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Loaded Potato Met Gehakt En Mais
Hoofdgerechten
Loaded potato met gehakt en maïs
10 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Entrecote Met Bearnaisesaus En Zoete Aardappelfriet
Hoofdgerechten
Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
40 min
Loaded Potato Met Spekjes En Cheddar
Hoofdgerechten
Loaded potato met spekjes en cheddar
10 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Witlof Met Parmaham En Parmezaanse Kaas
Hoofdgerechten
Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
30 min
Zoete Aardappelchips Met Geroosterde Kikkererwten
Borrelhapjes & snacks
Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten
40 min
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Hoofdgerechten
Ovenschotel met witte asperges en tomaat
20 min
Gepofte Zoete Aardappel Met Spek
Hoofdgerechten
Gepofte zoete aardappel met spek
25 min
Rosti Met Spinazie Feta En Avocadospread
Hoofdgerechten
Rösti met spinazie, feta en avocadospread
15 min
Aardappelgratin Met Prei Biet En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas
15 min
Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Hoofdgerechten
Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus
20 min
Gegrilde Auberginekrans Met Pommes Duchesse
Voor- & tussengerechten
Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse
30 min
Zuurkoolstamppot Met Bospaddenstoelen En Dragon
Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot met bospaddenstoelen en dragon
15 min
Zoete Aardappelpuree Met Banaan En Avocado Voor Kids
Ontbijt
Zoete aardappelpuree met banaan en avocado voor kids
5 min
Romige Aardappelsalade Met Mosterd En Kipworst
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met mosterd en kipworst
10 min
Rucola Stamppot Met Gruyere Kaas
Hoofdgerechten
Rucola stamppot met Gruyère kaas
10 min
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
Hoofdgerechten
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
30 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Mediterraans
Spaans
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via