Tapas Spiesjes Met Patatas Bravas Dip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min

Tapas spiesjes met patatas bravas dip

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
2
Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.
3
Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook teentjes en chili pepers fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.
4
Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.
5
Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.
6
Meng voor de patatas bravas dip 200 gram roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.
7
Serveer de spiesjes met patatas bravas dip, de overgebleven patatas bravas saus en wat grof gesneden peterselie.
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
Tapas spiesjes met patatas bravas dip

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Spaans
Mediterraans
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via