Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van zo’n 3 à 4 centimeter groot. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
2
Rooster de aardappelen 12 min. in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de champignons op de plaat bij de aardappelen en verdeel 1/3 van de olijfolie en peper en zout over de champignons. Rooster de aardappelen en champignons nogmaals 12 min.
3
Begin ondertussen aan de patatas bravas saus. Maak de ui, knoflook en chilipepers schoon en snipper fijn, was de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en chili peper 5 min. Voeg de tomatenblokjes, tijm, azijn en honing toe. Laat het geheel 15 min. op rustig vuur pruttelen. Pureer de patatas bravas saus met een staafmixer of blender tot een saus. Breng de saus eventueel op smaak peper en zout.
4
Meng de gebakken aardappelblokjes met 4 eetlepels van de patatas bravas saus. Bewaar de overige saus voor de dip. Snijd de manchego kaas in blokjes.
5
Rijg de patatas bravas aan de spiesjes samen met de gebakken champignons, cherry tomaatjes, plakjes chorizo, manchego, olijven en chili garnalen.
6
Meng voor de roomkaas met 5 eetlepels patatas bravas saus.
7
Hak de peterselie grof en serveer samen met de spiesjes en de overgebleven patatas bravas saus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.