Thaise Groene Curry Met Kip En Paksoi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Thaise groene curry met kip en paksoi

Wij variëren er graag op los met onze curryrecepten. Geef je curry bijvoorbeeld eens een Thaise twist met een groene curry kruidenpasta, paksoi en kipblokjes.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept thaise groene curry met kip en paksoi

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Voeg de rijst toe aan een pan ruim kokend water. Voeg zout toe naar smaak. Zet, zodra het water weer kookt, de warmtebron laag. Doe een deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem nog 8 à 10 minuten in de pan staan. Roer voor het serveren los met een vork.
2
Verhit ondertussen een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kruidenpasta kort aan. Voeg de (vegetarische) kipblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg de wokgroenten en de paksoi toe en wok nog 3-4 minuten.
3
Schenk de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
4
Serveer de Thaise groene curry met de rijst en top af met koriander, cashewnoten en een beetje sambal naar smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via