Thaise Groene Curry Met Kip En Paksoi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise groene curry met kip en paksoi

Wij variëren er graag op los met onze curryrecepten. Geef je curry bijvoorbeeld eens een Thaise twist met een groene curry kruidenpasta, paksoi en kipblokjes.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept thaise groene curry met kip en paksoi

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Voeg de rijst toe aan een pan ruim kokend water. Voeg zout toe naar smaak. Zet, zodra het water weer kookt, de warmtebron laag. Doe een deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem nog 8 à 10 minuten in de pan staan. Roer voor het serveren los met een vork.
2
Verhit ondertussen een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kruidenpasta kort aan. Voeg de (vegetarische) kipblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg de wokgroenten en de paksoi toe en wok nog 3-4 minuten.
3
Schenk de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
4
Serveer de Thaise groene curry met de rijst en top af met koriander, cashewnoten en een beetje sambal naar smaak.

Tip: wil je het gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de kipblokjes voor een vegetarische variant.

Nog een lekkere curry maken?

Kun jij niet genoeg krijgen van lekkere curryrecepten? Bekijk dan vooral eens onze heerlijke zoete aardappelcurry met paprika!

Wat zit er in een groene curry?

Groene curry maken? De mogelijkheden zijn eindeloos! Ga voor een vega variant of kies voor kip, vlees of vis en voeg er de groenten aan toe die jij lekker vindt.

Is Thaise groene curry pittig?

Thaise groene curry wordt ook wel gaeng kiaw wan genoemd, wat zoete curry betekent. Maar let op, want groene curry kan behoorlijk pittig zijn. Groene curry is vaak pittiger dan rode curry. Dit komt door de verse groene chilipeper die wordt toegevoegd aan groene curry.

Welke wijn past bij een groene curry?

Een lekkere Thaise curry kan je combineren met een lichtzoete riesling, grüner veltiner of pinot gris, maar het gaat ook goed samen met een (lichte) rosé.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via