Zoete Aardappelcurry Met Paprika
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vlees

Zoete aardappelcurry met paprika

Kaneel, een veelzijdige en populaire specerij die in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Wij voegen kaneelstokjes toe aan deze zoete aardappel curry met paprika voor een heerlijk warm aroma; een mooie tegenhanger voor het frisse van het citroengras en de limoen.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zoete aardappelcurry met paprika

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verhit de zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de kaneelstokjes en gedroogde chili tot ze donker kleuren. Voeg de gember en knoflook toe en fruit mee tot de knoflook goudbruin is.
2
Voeg de ui, paprika en zoete aardappel toe en bak 7-8 minuten mee, tot de ui begint te kleuren.
3
Kneus het citroengras met de achterkant van een mes en voeg samen met de kokosmelk en vissaus toe aan de zoete aardappel. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus is ingedikt en de zoete aardappel zacht is. Laat de cherrytomaten de laatste 5 minuten meekoken.
4
Haal de kaneel, chilipeper en citroengras uit de curry en voeg naar smaak limoensap toe. Garneer met verse munt en serveer met bijvoorbeeld witte rijst.
5
Geen kokosmelk light in huis? Gebruik dan 600 ml kokosmelk en 200 ml water in de curry.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Soort
Curry
Aardappel
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via