ultieme garnalenburger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ultieme zalm-garnalenburger

Overheerlijke zalm- garnalenburgers! Supermakkelijk te maken en binnen een half uurtje klaar. Door de burgers in de koelkast te laten opstijven, kun je ze beter bakken. Bak de burgers in de pan bruin en laat ze daarna verder garen in de oven. Zo drogen ze niet uit, verbranden ze niet tijdens het bakken en worden ze lekker mals.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept ultieme zalm-garnalenburger

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalmfilet in grove stukken. Maal in een keukenmachine de garnalen, zalmfilet en sojasaus tot een glad mengsel. Rasp de schil van citroen boven het mengsel, roer de panko erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
2
Vorm burgers ter grootte van de hamburgerbroodjes. Zet 10 min. in de koelkast.
3
Meng de crème fraîche met mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster 1 min. in een droge koekenpan.
4
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 2 min. aan beiden kanten goudbruin. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar de burger nog 4 à 5 min. in de oven.
5
Halveer de avocado, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
6
Besmeer de onderste helft van de broodjes met het crème fraîchemengsel en leg de burgers erop. Verdeel de gerookte zalm, zeewiersalade, krulsla en avocadoplakjes over de burgers. Leg de bovenkant van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Soja
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via