Print opties

Sluiten

Ultieme zalm-garnalenburger

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalmfilet in grove stukken. Maal in een keukenmachine de garnalen, zalmfilet en sojasaus tot een glad mengsel. Rasp de schil van citroen boven het mengsel, roer de panko erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
2
Vorm burgers ter grootte van de hamburgerbroodjes. Zet 10 min. in de koelkast.
3
Meng de crème fraîche met mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster 1 min. in een droge koekenpan.
4
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 2 min. aan beiden kanten goudbruin. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar de burger nog 4 à 5 min. in de oven.
5
Halveer de avocado, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
6
Besmeer de onderste helft van de broodjes met het crème fraîchemengsel en leg de burgers erop. Verdeel de gerookte zalm, zeewiersalade, krulsla en avocadoplakjes over de burgers. Leg de bovenkant van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.