Varkenshaas Met Cranberrysaus En Regenboog Wortelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

De combinatie van zoet en hartig is net als de kleuren in dit gerecht verbluffend. Het gerecht is ideaal om in een grote schaal op tafel te zetten, want zo maken de kleuren nog meer indruk. Geen vooraf opgemaakte borden, maar ieder kan zijn eigen portie opscheppen.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten cranberrysaus
Ingrediënten

Recept varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Voor de cranberrysaus: Verwarm in een pan gedurende 5 min. op middelhoog vuur de cranberry’s (leg een aantal cranberries apart ter decoratie), 5 el jus d’orange, kaneel, bruine suiker, vanille suiker, de kardemom en zout naar smaak. Laat zacht pruttelen en roer regelmatig. Prak de zacht geworden cranberry’s tot een saus.
2
Verwarm de helft van de roomboter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin op middel-hoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat 20 min. zachtjes garen.
3
Schil de wortelen met een dunschiller. Plaats de wortelen in een hapjespan en giet de jus d’orange bij de wortelen zodat ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje en de resterende boter toe en laat de wortelen zachtjes koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg net voordat het laatste vocht verdampt, de overige kardemom toe en laat de wortelen verder garen.
4
Grill de walnoten in een droge pan. Pluk de blaadjes van een oregano takje. Leg de wortelen op een grote schaal en garneer met walnoten en oregano. Snijd de varkenshaas in mooie plakjes en plaats bij de wortelen.
5
Halveer de granaatappel en plaats ter garnering op de schaal. Garneer met de overgebleven oregano takjes en cranberry’s. Serveer de cranberrysaus apart bij het gerecht.
STEVIG Scaranto Governo All'Uso Toscano 2021
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Deze sublieme en zwoele Scarànto gaat ontzettend goed samen met de varkenshaas met cranberrysaus. Een wijn die vol en geconcentreerd is van smaak. Heerlijk in combinatie met een goed stuk vlees!

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Tip: cranberrysaus over? Deze saus blijft een week houdbaar in een afgesloten pot.

Welke groente past bij cranberrysaus?

Cranberrysaus kan goed gecombineerd worden met geroosterde wortelgroenten zoals wortels, pastinaken en pompoen. Deze groenten hebben een licht zoete smaak die goed samengaat met de zure en fruitige smaak van de cranberrysaus. Ook bij aardappelpuree en spruitjes kan cranberrysaus lekker zijn.

Bij welk vlees eet je nog meer cranberrysaus?

Cranberrysaus is vooral bekend als bijgerecht bij kalkoen, maar het kan ook goed gecombineerd worden met ander gevogelte zoals eend of gans. Daarnaast past het ook goed bij varkensvlees, zoals bij een varkensrollade of een varkenshaasje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via