Print opties

Sluiten

Varkenshaas met cranberrysaus en regenboog wortelen

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten cranberrysaus
Ingrediënten
1
Voor de cranberrysaus: Verwarm in een pan gedurende 5 min. op middelhoog vuur de cranberry’s (leg een aantal cranberries apart ter decoratie), 5 el jus d’orange, kaneel, bruine suiker, vanille suiker, de kardemom en zout naar smaak. Laat zacht pruttelen en roer regelmatig. Prak de zacht geworden cranberry’s tot een saus.
2
Verwarm de helft van de roomboter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin op middel-hoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat 20 min. zachtjes garen.
3
Schil de wortelen met een dunschiller. Plaats de wortelen in een hapjespan en giet de jus d’orange bij de wortelen zodat ze net onder staan. Voeg het bouillonblokje en de resterende boter toe en laat de wortelen zachtjes koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg net voordat het laatste vocht verdampt, de overige kardemom toe en laat de wortelen verder garen.
4
Grill de walnoten in een droge pan. Pluk de blaadjes van een oregano takje. Leg de wortelen op een grote schaal en garneer met walnoten en oregano. Snijd de varkenshaas in mooie plakjes en plaats bij de wortelen.
5
Halveer de granaatappel en plaats ter garnering op de schaal. Garneer met de overgebleven oregano takjes en cranberry’s. Serveer de cranberrysaus apart bij het gerecht.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.