In samenwerking met:
Vega hotdog met chimichurri en koolsla
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vega hotdog met chimichurri en koolsla

Deze vegetarische hotdog staat in een mum van tijd op tafel en ziet er feestelijk uit. Door de verschillende ingrediënten heeft dit broodje lekker veel structuren en dat gaat heel goed samen met de chimichurri.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vega hotdog met chimichurri en koolsla

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de witte kool met een mandoline in dunne plakken en snijd vervolgens in zeer fijne repen. Meng de kool met 2/3 van de olijfolie en Verstegen World Spice Blend Chimichurri tot een koolsla.
2
Pel de rode ui, snijd met een mandoline in plakken en daarna in halve ringen. Geen mandoline? Snijd dit dan met een scherp mes. Snijd de peppadews doormidden en de augurken in plakken. Meng de mayonaise met de sriracha tot een sriracha mayonaise.
3
Verhit de resterende olie in de pan en bereid de vegetarische hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Snijd de hotdog broodjes bovenop in de lengte open en verdeel over ieder broodje een hotdog en een eetlepel koolsla. Garneer met de srirachamayonaise. Maak eventueel een spuitzakje van bakpapier waarmee je de mayonaise op de broodjes kunt spuiten. Verdeel daarna de peppadews, augurk en rode ui over de hotdogs. Serveer met de resterende sriracha mayonaise en resterende chimichurri kruiden.

Alles over chimichurri

Chimichurri is een populaire Argentijnse saus dat wordt gebruikt als marinade en dressing voor vlees, met name rundvlees. Het staat bekend om zijn frisse smaak en wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees, zoals biefstuk, lamsvlees of kip. Chimichurri is eenvoudig te maken en bestaat meestal uit een combinatie van verse kruiden, knoflook, olie, azijn en specerijen. Het belangrijkste onderdeel van chimichurri zijn de verse kruiden. Zoals deze chimichurri dressing. Traditioneel worden peterselie en oregano gebruikt. Sommige varianten bevatten ook koriander, basilicum of munt. Knoflook voegt een pittige smaak toe aan chimichurri. Meestal wordt verse knoflook fijngehakt of geperst en toegevoegd aan de saus. Olie helpt om de saus te binden en de smaken te verspreiden. Olijfolie is de meest voorkomende keuze, maar andere oliën zoals zonnebloemolie kunnen ook worden gebruikt. Azijn zorgt voor een frisse en licht zure smaak. Meestal wordt rode wijnazijn of witte azijn gebruikt. In sommige varianten wordt citroensap gebruikt in plaats van azijn.

Chimichurri kan verschillende specerijen bevatten, zoals gemalen paprika, chili-vlokken, komijn of zwarte peper. Deze specerijen voegen wat extra smaak en pit toe aan de saus.

De bereidingswijze van chimichurri is vrij eenvoudig. Over het algemeen worden de verse kruiden fijngehakt en gecombineerd met de overige ingrediënten. De verhoudingen van de ingrediënten kunnen variëren, afhankelijk van persoonlijke smaakvoorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan een dikkere saus, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer vloeibare consistentie. Bij Verstegen is het helemaal makkelijk, want daar is de blend al voor je gemaakt.

Chimichurri wordt vaak geserveerd bij gegrild vlees, waarbij een paar lepels van de saus over het vlees worden gegoten of als bijgerecht worden geserveerd. Het voegt een verfrissende en smaakvolle dimensie toe aan het vlees. Naast vlees kan chimichurri ook worden gebruikt als dressing voor salades, als smaakmaker voor groenten of als dipsaus voor brood. Bijvoorbeeld deze groene salade met chimichurri of een beef chimichurri taco met gegrilde groenten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via