Vegetarische burger van zwarte bonen met chili-mayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Vegetarische burger van zwarte bonen met chili-mayonaise

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Laat de zwarte bonen goed uitlekken en dep ze droog. Voeg de bonen, het ei, peper en zout, de helft van de rode ui, de knoflook, cayennepeper en verse peterselie toe aan een foodprocessor. Maal het geheel grof en meng dit vervolgens met het tarwemeel.
2
Leg bakpapier op een bord en maak ballen van het mengsel. Druk deze plat tot een burger. Plaats de burgers voor 10 min. in de vriezer om stevig te laten worden.
3
Meng ondertussen de mayonaise en chilisaus voor de chili-mayonaise.
4
Snijd de tomaat in plakjes, snipper de overgebleven rode ui en snijd de broodjes doormidden. Besprenkel de doorgesneden helften van de broodjes met de helft van de olijfolie en grill kort in een pan tot deze knapperig zijn.
5
Verwarm de overige olijfolie in een pan. Haal de burgers uit de vriezer en verwijder het bakpapier van de burgers. Bak de burgers aan beide kanten krokant.
6
Besmeer de broodjes met chili-mayonaise aan beide kanten, beleg vervolgens met sla, de burger, augurk, tomaat en rode ui.