Vegetarische gehaktballen in pittige saus met stokbrood 1
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische gehaktballen in pittige saus met stokbrood

We love fingerfood! Deze vegetarische gehaktballen in pittige saus met stokbrood zijn perfect om direct uit de pan te eten. Leuk voor een lange, gezellige zaterdagavond voor de tv. Ga voor vers vegetarisch gehakt, hier kun je perfecte ronde ballen mee draaien.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische gehaktballen in pittige saus met stokbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor en bereid het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng het ei samen met paneermeel, gehakt, peper, paprikapoeder en 3/4 van het zout. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de balletjes in 10 min gaar.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gezeefde tomaten, sambal, gerookte paprikapoeder, chilivlokken en het resterende zout toe en roer door. Voeg de gehaktballen toe en laat vervolgens 10 min sudderen.
4
Hak de peterselie grof en snijd het brood in plakjes. Serveer de vegetarische gehaktballen in de pittige saus met brood apart en garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?