Vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
59 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met de boter en bekleed met het bladerdeeg. Leg bakpapier op het bladerdeeg, voeg bakkorrels toe aan de vorm en bak het bladerdeeg 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
2
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de olie over de pompoen en rooster 20 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Verhit ondertussen de resterende olie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Druk het vocht eruit in een vergiet.
4
Ris de tijm van de takjes. Klop de eieren los in een kom en meng met de room, oude kaas, tijm, zout en peper tot een egaal mengsel.
5
Halveer de cherrytomaatjes en verkruimel de feta. Verdeel het roommengsel over de bodem van de quiche en verdeel de pompoenblokjes, spinazie, cherrytomaatjes en de feta over de vorm. Bak de quiche 40 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Quiche & Hartige taart
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via