In samenwerking met:
Kik Tandoori
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische tandoori met kikkererwten

Kip tandoori zonder kip, kan dat? Jazeker, en hij is nog superlekker ook! De kikkererwten zijn een bron van eiwitten en vezels en hierdoor de perfecte vervanger voor jouw heerlijke tandoori gerecht. Makkelijk om te maken en heerlijk kruidig van smaak. Binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel en is het tijd om te genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische tandoori met kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Meng de kruidenpasta met 1/3 van de olie. Schep de kikkererwten erdoor en zet apart om te marineren.
2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en rasp grof. Schep de komkommer door de yoghurt.
3
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes. Hak de koriander grof.
4
Verhit in een ruime koekenpan de overige olie. Fruit de ui 1 min. Schep de prei en de paprika erdoor en bak nog 4 min. Schep de kikkererwten met de marinade erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm nog 3 min.
5
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de tandoori bij. Bestrooi met koriander en serveer met de raita.

Tip: hak de blaadjes van 1 takje munt fijn en schep door de raita voor een extra fris accent.

Kikkererwten tandoori

Op zoek naar een smaakvol en voedzaam gerecht zonder vlees? Probeer dan eens onze vegetarische tandoori met Bonduelle kikkererwten. Deze kikkererwten geven jouw – vega(n) – recepten gelijk een wereldse touch. Kikkererwten worden namelijk veel gebruikt in de Aziatische en Oosterse keuken.

De vegetarische tandoori met kikkererwten is niet alleen lekker, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. En doordat kikkererwten een geweldige bron van vezels en eiwitten zijn, zijn ze ook de perfecte vleesvervanger. Vergeet niet de veelzijdigheid: ze zijn perfect in deze tandoori, maar ze zijn ook goed te gebruiken als basis voor curry’s, salades of hummus. En doordat we deze peulvruchten direct stomen na de oogst, behouden ze hun smaak en bite. Lekker en gezond dus. Daar kikker(erwt) je van op!

Al met al is het dus een heerlijke en gemakkelijke manier om je eiwitinname te verhogen en tegelijkertijd te genieten van de smaken van de Indiase keuken. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker en gemakkelijk een vegetarische variant van kip tandoori kan zijn!

Kip tandoori of vis tandoori

Naast een overheerlijke vegetarische variant, kun je natuurlijk ook kiezen voor de klassieke kip tandoori of een tandoori met vis. Deze kip tandoori serveren we met een komkommeryoghurt salade. Dit zorgt voor een mooie tegenhanger! In de vis tandoori verwerken we koolvis en we serveren het met rijst en naanbrood. Smullen maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via