Kip tandoori zonder kip, kan dat? Jazeker, en hij is nog superlekker ook! De kikkererwten zijn een bron van eiwitten en vezels en hierdoor de perfecte vervanger voor jouw heerlijke tandoori gerecht. Makkelijk om te maken en heerlijk kruidig van smaak. Binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel en is het tijd om te genieten!
Tip: hak de blaadjes van 1 takje munt fijn en schep door de raita voor een extra fris accent.
Op zoek naar een smaakvol en voedzaam gerecht zonder vlees? Probeer dan eens onze vegetarische tandoori met Bonduelle kikkererwten. Deze kikkererwten geven jouw – vega(n) – recepten gelijk een wereldse touch. Kikkererwten worden namelijk veel gebruikt in de Aziatische en Oosterse keuken.
De vegetarische tandoori met kikkererwten is niet alleen lekker, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. En doordat kikkererwten een geweldige bron van vezels en eiwitten zijn, zijn ze ook de perfecte vleesvervanger. Vergeet niet de veelzijdigheid: ze zijn perfect in deze tandoori, maar ze zijn ook goed te gebruiken als basis voor curry’s, salades of hummus. En doordat we deze peulvruchten direct stomen na de oogst, behouden ze hun smaak en bite. Lekker en gezond dus. Daar kikker(erwt) je van op!
Al met al is het dus een heerlijke en gemakkelijke manier om je eiwitinname te verhogen en tegelijkertijd te genieten van de smaken van de Indiase keuken. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker en gemakkelijk een vegetarische variant van kip tandoori kan zijn!
Naast een overheerlijke vegetarische variant, kun je natuurlijk ook kiezen voor de klassieke kip tandoori of een tandoori met vis. Deze kip tandoori serveren we met een komkommeryoghurt salade. Dit zorgt voor een mooie tegenhanger! In de vis tandoori verwerken we koolvis en we serveren het met rijst en naanbrood. Smullen maar!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment