Vongole Met Gele Curry En Gepofte Tomaatjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Dit borrelgerecht zet je zo op tafel en is ontzettend lekker! Vongole is vooral bekend van de beroemde pasta vongole, maar ook als borrelhapje is dit heerlijk. Met de smaak van de zeevruchten waan je je even op vakantie! Wij geven de vongole een twist met gele curry.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof ze gedurende 10 min. in de oven. Verwarm de pitabroden de laatste 2 min. bij de tomaatjes in de oven.
2
Spoel de vongole enkele malen om met koud water en verwijder de kapotte schelpen. Zet apart.
3
Verwarm de olie in een pan en bak de currypasta kort aan zodat deze begint te geuren. Voeg de groentemix toe, schud het geheel een paar keer om en rasp de limoen boven de groenten. Bewaar de limoen. Voeg de vongole en kokosmelk toe, roer snel door en doe gelijk de deksel op de pan.
4
Laat het geheel 5 min. koken totdat de schelpen opengaan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan en gooi weg. Snijd de limoen in partjes.
5
Serveer de vongole in een schaal met limoenpartjes, verse koriander, gepofte tomaatjes en pitabrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie