Vongole Met Gele Curry En Gepofte Tomaatjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof ze gedurende 10 min. in de oven. Verwarm de pitabroden de laatste 2 min. bij de tomaatjes in de oven.
2
Spoel de vongole enkele malen om met koud water en verwijder de kapotte schelpen. Zet apart.
3
Verwarm de olie in een pan en bak de currypasta kort aan zodat deze begint te geuren. Voeg de groentemix toe, schud het geheel een paar keer om en rasp de limoen boven de groenten. Bewaar de limoen. Voeg de vongole en kokosmelk toe, roer snel door en doe gelijk de deksel op de pan.
4
Laat het geheel 5 min. koken totdat de schelpen opengaan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan en gooi weg. Snijd de limoen in partjes.
5
Serveer de vongole in een schaal met limoenpartjes, verse koriander, gepofte tomaatjes en pitabrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Mediterraans
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Mosselen & schaaldieren
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via