Print opties

Sluiten

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof ze gedurende 10 min. in de oven. Verwarm de pitabroden de laatste 2 min. bij de tomaatjes in de oven.
2
Spoel de vongole enkele malen om met koud water en verwijder de kapotte schelpen. Zet apart.
3
Verwarm de olie in een pan en bak de currypasta kort aan zodat deze begint te geuren. Voeg de groentemix toe, schud het geheel een paar keer om en rasp de limoen boven de groenten. Bewaar de limoen. Voeg de vongole en kokosmelk toe, roer snel door en doe gelijk de deksel op de pan.
4
Laat het geheel 5 min. koken totdat de schelpen opengaan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan en gooi weg. Snijd de limoen in partjes.
5
Serveer de vongole in een schaal met limoenpartjes, verse koriander, gepofte tomaatjes en pitabrood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.