In samenwerking met:
Werther's Cakepops
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Werther’s Original Caramel Cakepops

Het is lekker én het ziet er ook nog eens onwijs feestelijk uit: cakepops! Deze keer dippen we deze cake bolletjes met stukjes Werther’s Original in witte chocolade, draperen we er een zelfgemaakte karamelsaus overheen en toppen we het af met goddelijke popcorn met natuurlijk het smaakje karamel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept werther’s original caramel cakepops

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Meng 225 gr ongezouten roomboter met de suiker licht en romig met behulp van een garde. Voeg de eieren één voor één toe en blijf ondertussen roeren tot de eieren goed zijn gemengd. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en klopt tot een glad beslag. Hak 20 stuks Werther’s Original fijn en meng door het beslag.
2
Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de overige Werther’s Original, slagroom, overige ongezouten roomboter en het water toe. Laat het geheel smelten en blijf ondertussen rustig roeren tot het een gladde karamelsaus is. Laat de saus volledig afkoelen.
3
Vet de cakepop maker in met de bakspray en verdeel het beslag over de rondjes. Bak de cakepops in ongeveer 6 min. goudbruin en gaar en laat helemaal afkoelen. Herhaal tot het beslag op is.
4
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip elk cakepop stokje in de witte chocolade vóórdat je het in het cakepop bolletje steekt. Laat dit uitharden in de koeling en steek in elk cakepop bolletje een cakepop stokje.
5
Dip de cakepops in de witte chocolade. Laat uitdruipen en uitharden. Hak de popcorn fijn. Drapeer de karamelsaus over de cakepops en top de cakepops af met de popcorn.

Tip: heb je wat karamelsaus over? Maak er dan weer heerlijke snoepjes mee! Giet de karamelsaus in een vorm, bijvoorbeeld een cakeblik met wat bakpapier, en laat dit volledig afkoelen. Snijd de karamel vervolgens in stukken en genieten maar!

Tover je tussendoortje om in een zoete traktatie!

Er is niets zo lekker als zo’n roomsnoepje van Werther’s Original. Van die karamelsnoepjes die smelten op je tong en ze laten je smaakpapillen tintelen. Deze heerlijke snoepjes zijn al lekker om los te eten, maar ook heerlijk om om te toveren tot een zelfgemaakte karamelsaus. Zo gaan we in dit recept voor heerlijke cakepops waar we al stukjes Werther’s Original in verwerken. Dit dippen we vervolgens in gesmolten witte chocolade, toppen we af met een zelfgemaakte Werther’s Original karamelsaus en maken we compleet met fijngehakte Werther’s Classic Caramel Popcorn. Dit klinkt toch al verrukkelijk?

Met de overgebleven karamelsaus kan je ook andere heerlijke tussendoortjes maken. Tover bijvoorbeeld je dagelijkse appel om tot een zoete traktatie en maak deze Werther’s Original appelpartjes. De appel snijden we in partjes zodat het nét wat makkelijker eet. Naast karamelsaus toppen we de appelpartjes af met knapperige pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows. Je kan ook variëren met toppings en bijvoorbeeld gaan voor fijngehakte gezouten pinda’s voor een karamel-zeezout effect, of een hagelslag smaak naar keuze. Wil je een feestelijk resultaat maken voor bijvoorbeeld een kinderfeestje? Ga dan voor Werther’s karamel appels. We dippen de appels deels in de karamelsaus en rollen het vervolgens door de toppings. Leuk om samen met de kinderen te maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via