In samenwerking met:
Werthers Karamel Appel Partjes 0006 2 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Werther’s karamel appelpartjes

Tover de gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie en maak deze Werther’s karamel appelpartjes. Door de appel in partjes te snijden, eet je ze makkelijker. Daarnaast zit er ook meer karamel omheen, extra lekker dus! Dip de karamel appelpartjes in pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows of kies andere lekkernijen die je in huis hebt, zoals gehakte pinda’s of hagelslag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept werther’s karamel appelpartjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Smelt de Werther’s Original roomsnoepjes samen met de melk in een kleine steelpan met dikke bodem op laag tot middelhoog vuur. Breng dit tot net onder het kookpunt. Dit kan enkele minuten duren. Houd de vloeibare karamel vervolgens warm op laag vuur.
2
Pers het sap uit de citroen in een klein bakje. Was de appel en droog goed af. Snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in partjes. Steek in elk partje een lollystokje en wrijf in met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
3
Hak de pecannoten grof. Verdeel de gehakte pecannoten, nougatine en marshmallows elk apart in een kom.
4
Zet een bord, dienblad of bakplaat klaar met bakpapier. Doop de appelpartjes in de karamelsaus, naar wens helemaal of voor de helft. Laat even kort uitlekken boven de pan.
5
Dip de partjes vervolgens in de pecannoten, nougatine of marshmallows naar wens. Plaats op het bakpapier om af te laten koelen.

Tip: wil je liever de appels heel maken voor een sprookjesachtig effect? Maak dan Werther’s karamel appels! De appels laten we in dit recept heel, maar de ingrediënten blijven hetzelfde.

Tip: van de overige karamel kunnen weer heerlijke snoepjes gemaakt worden. Giet het in een vorm, bijvoorbeeld een cakeblik met bakpapier en laat volledig uitharden. Snijd vervolgens in stukken.

Karamelsaus van heerlijke karamel roomsnoepjes

Je kent ze vast wel, die heerlijke roomsnoepjes die smelten zodra je ze op je tong legt. We hebben het natuurlijk over de klassieke roomsnoepjes van Werther’s Original. In dit recept maken we van deze verrukkelijke snoepjes een karamelsaus. De smaak van de snoepjes proef je goed terug wanneer je een hap neemt van de appel.

Het recept is lastig te bereiden, maar wel heel leuk om samen met de kinderen te doen. Ga zelf aan de slag met de karamelsaus en laat de kinderen de toppings kiezen. Zodra de karamel om de appelpartjes zitten, kunnen zij het geheel decoreren met hun favoriete toppings. In dit recept kiezen we voor grof gehakte pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows, maar andere toppings als mini M&M’s, sprinkles en gehakte pinda’s zijn ook heerlijk in combinatie met de karamel appelpartjes.

Meer recepten met karamel

Pak uit met karamel en maak deze karameltaart zonder toegevoegde suikers. We maken karamel van onder andere dadels en amandelpasta, waardoor we geen geraffineerde suikers hoeven toe te voegen. Of maak bastognemousse met karamelsaus. Binnen 15 minuten staat de basis klaar, daarna moeten ze opstijven in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via