Tover de gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie en maak deze Werther’s karamel appelpartjes. Door de appel in partjes te snijden, eet je ze makkelijker. Daarnaast zit er ook meer karamel omheen, extra lekker dus! Dip de karamel appelpartjes in pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows of kies andere lekkernijen die je in huis hebt, zoals gehakte pinda’s of hagelslag.
Tip: wil je liever de appels heel maken voor een sprookjesachtig effect? Maak dan Werther’s karamel appels! De appels laten we in dit recept heel, maar de ingrediënten blijven hetzelfde.
Tip: van de overige karamel kunnen weer heerlijke snoepjes gemaakt worden. Giet het in een vorm, bijvoorbeeld een cakeblik met bakpapier en laat volledig uitharden. Snijd vervolgens in stukken.
Je kent ze vast wel, die heerlijke roomsnoepjes die smelten zodra je ze op je tong legt. We hebben het natuurlijk over de klassieke roomsnoepjes van Werther’s Original. In dit recept maken we van deze verrukkelijke snoepjes een karamelsaus. De smaak van de snoepjes proef je goed terug wanneer je een hap neemt van de appel.
Het recept is lastig te bereiden, maar wel heel leuk om samen met de kinderen te doen. Ga zelf aan de slag met de karamelsaus en laat de kinderen de toppings kiezen. Zodra de karamel om de appelpartjes zitten, kunnen zij het geheel decoreren met hun favoriete toppings. In dit recept kiezen we voor grof gehakte pecannoten, nougatine nootjes en mini marshmallows, maar andere toppings als mini M&M’s, sprinkles en gehakte pinda’s zijn ook heerlijk in combinatie met de karamel appelpartjes.
Pak uit met karamel en maak deze karameltaart zonder toegevoegde suikers. We maken karamel van onder andere dadels en amandelpasta, waardoor we geen geraffineerde suikers hoeven toe te voegen. Of maak bastognemousse met karamelsaus. Binnen 15 minuten staat de basis klaar, daarna moeten ze opstijven in de koelkast.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment