Print opties

Sluiten

Werther’s Original Caramel Cakepops

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng 225 gr ongezouten roomboter met de suiker licht en romig met behulp van een garde. Voeg de eieren één voor één toe en blijf ondertussen roeren tot de eieren goed zijn gemengd. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en klopt tot een glad beslag. Hak 20 stuks Werther’s Original fijn en meng door het beslag.
2
Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de overige Werther’s Original, slagroom, overige ongezouten roomboter en het water toe. Laat het geheel smelten en blijf ondertussen rustig roeren tot het een gladde karamelsaus is. Laat de saus volledig afkoelen.
3
Vet de cakepop maker in met de bakspray en verdeel het beslag over de rondjes. Bak de cakepops in ongeveer 6 min. goudbruin en gaar en laat helemaal afkoelen. Herhaal tot het beslag op is.
4
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip elk cakepop stokje in de witte chocolade vóórdat je het in het cakepop bolletje steekt. Laat dit uitharden in de koeling en steek in elk cakepop bolletje een cakepop stokje.
5
Dip de cakepops in de witte chocolade. Laat uitdruipen en uitharden. Hak de popcorn fijn. Drapeer de karamelsaus over de cakepops en top de cakepops af met de popcorn.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.