penne alla vodka
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wodka penne

Een lekkere pasta met tomatensaus, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel. In dit gerecht voegen we wodka toe aan de pastasaus. De wodka zorgt ervoor dat de saus heerlijk zacht en romig wordt. Daarnaast is het gerecht ook nog eens super makkelijk te maken. En nog een pluspunt: dit pastagerecht staat binnen een handomdraai op tafel. Dat is ideaal wanneer je weinig tijd hebt, maar wel lekker wil eten. Dit alles maakt deze wodka penne een heerlijke, klassieke vegetarische pasta met een twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept wodka penne

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de passata en wodka toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. pruttelen op laag vuur.
2
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum fijn. Voeg de basilicum, kookroom en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de passata.
3
Giet de penne af en meng door de saus. Verdeel over de borden en garneer met de overige basilicum en Parmezaanse kaas.

Wodka of vodka?

Onder veel mensen heerst de vraag hoe je de sterke alcoholische drank schrijft. Want is het nu wodka of vodka? Het antwoord is simpel: het kan namelijk allebei. Het verschil tussen de twee schrijfwijzen zit hem in de oorsprong. Het is niet helemaal duidelijk wat de precieze oorsprong is, want de Russen claimen dat de drank uit Rusland komt, maar de Polen claimen dat het uit Polen komt. De schrijfwijze in beide landen is dan ook anders: in Rusland schrijf je vodka (wat letterlijk ‘watertje’ betekent) en in Polen schrijf je wodka. Beide schrijfwijzen zijn dus juist, maar in Nederland komt ‘wodka’ het meeste voor.

Wodka verwerken in gerechten

Wodka kan je gebruiken in verschillende cocktails. Maar je kan er dus ook prima mee koken. Dat zal je zeker begrijpen zodra je deze wodka penne hebt gemaakt. Waarschijnlijk wil je dan wel vaker wodka in een gerecht verwerken. En dat kan zeker. Zo vind je op onze website een goed recept voor heerlijke stroganoffsaus. In deze saus maken we gebruik van vieux, de Nederlandse variant op cognac. Maar je kan de vieux ook prima vervangen door wodka. Ook dan krijg je een heerlijke romige saus, net als bij de wodka penne. Varieer er dus lekker op los en laat het je smaken!

Tip: de wodka verdampt grotendeels tijdens het koken, maar niet helemaal. Daarmee is deze pasta niet geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of zwangere vrouwen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via