Groene Asperge Zalmrolletjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Groene asperge-zalmrolletjes

Groene asperges, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Zo ook in dit verrassend simpele gerecht met zalm, krieltjes en venkel. De gehalveerde kwarteleitjes en de in zalm ‘verpakte’ asperges zorgen voor een verrassend effect; zo maak je zeker indruk op jouw gasten. Deze zalmrolletjes kun je bereiden voor de lunch, maar ook zeker als bijgerecht!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groene asperge-zalmrolletjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze in een ruime pan water in 10 minuten gaar. Meng de yoghurt met de bosui, dille en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in ruim water in 4 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Wikkel 2 à 3 asperges per keer in een plakje zalm en maak zo 8 pakketjes.
3
Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.
4
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Verwijder de kern van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakjes. Meng de krieltjes met de venkel en de yoghurtdressing.
5
Leg de kwarteleitjes op de salade en strooi de kappertjes erover. Serveer de salade met de zalm-aspergerolletjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Vis
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?