Vul een grote pan met water en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook in 10 min gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
2
Breng de zalm op smaak met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de zalmfilet rondom bruin. Haal de zalmfilets uit de pan en leg even aan de kant.
3
Pel en snijd de knoflook fijn en bak 3 min. in de pan met het vet van de zalm. Blus af met de witte wijn en voeg de ongezouten roomboter toe. Laat dit smelten. Pers ondertussen het citroensap uit de citroen en voeg samen met de kappertjes toe aan de pan. Hak de peterselie fijn en voeg 4/5 toe aan de pan. Roer goed door. Voeg 3 el (per 2 personen) van het bewaarde kookvocht toe aan de saus. Verwarm de saus totdat het begint te pruttelen. Dit duurt 3 min. Leg de zalmfilets terug in de pan en laat dit voor 3 min. koken.
4
Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door de zalmfilets met de saus. Garneer met de overige peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.