Speltpizza met ricotta, gerookte zalm, kappertjes en dille
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Speltpizza met ricotta en gerookte zalm

Ideaal voor elke dag van de week: pizza met gerookte zalm. Maak een bewustere keuze en kies voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt de verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept speltpizza met ricotta en gerookte zalm

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gezeefde tomaten over het pizzadeeg. Houd de randen 1cm vrij. Verdeel de ricotta en kappertjes over de tomatenblokjes.
2
Bak in de oven voor 15 min. Verdeel de zalm over de pizza en bak nog 5 min. in de oven.
3
Snijd ondertussen de dille fijn. Haal de pizza uit de oven en garneer de dille over de zalm. Breng op smaak met peper.
Wijntip van Yves

Greco bianco

Ricotta kent zijn oorsprong in Zuid- Italië en laten wij nou net een heerlijke greco bianco hebben van Tenuta Iuzzolini die aan de Ionische zee ligt. Gaat mooi samen met gerookte zalm. Met zijn frisse neus en met aroma’s van tropisch fruit zoals passievrucht. In de mond een licht vetje, mooie frisse zuren en heel veel fruit. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via