In samenwerking met:
Zalm teriyaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Zalm teriyaki

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Laat de zalmfilet op kamertemperatuur komen. Zet de bakplaat aan, deze heeft tijd nodig om goed warm te worden.
2
Snijd het groene gedeelte van de bosuitjes in kleine ringetjes en zet apart. Snijd de rest van de bosuitjes over de lengte door. Dep de zalm goed droog en maak op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in gelijke moten.
3
Besprenkel de bakplaat met de olie. Bak de zalm op de huidkant op de bakplaat gedurende 5 min. Draai de zalm vervolgens om en bak nog 1 min. Gril de gehalveerde bosuitjes kort mee.
4
Haal de zalm van de bakplaat, besmeer de gebakken zalm met de teriyakisaus. Serveer de zalm op de gegrilde bosuitjes, garneer met ringetjes bosui, sesamzaad en wat sushi gember.

Meer recepten op de bakplaat

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Vis
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via