In samenwerking met:
Zalm teriyaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm teriyaki

Deze gebakken zalm heeft het knapperige huidje te danken aan het bakken op de bakplaat. De combinatie met teriyakisaus, gember en sesam zorgt voor een heerlijke oosterse twist.

Op zoek naar een bakplaat voor jouw gezellige zomeravond? Bekijk het assortiment bakplaten bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept zalm teriyaki

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Laat de zalmfilet op kamertemperatuur komen. Zet de bakplaat aan, deze heeft tijd nodig om goed warm te worden.
2
Snijd het groene gedeelte van de bosuitjes in kleine ringetjes en zet apart. Snijd de rest van de bosuitjes over de lengte door. Dep de zalm goed droog en maak op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in gelijke moten.
3
Besprenkel de bakplaat met de olie. Bak de zalm op de huidkant op de bakplaat gedurende 5 min. Draai de zalm vervolgens om en bak nog 1 min. Gril de gehalveerde bosuitjes kort mee.
4
Haal de zalm van de bakplaat, besmeer de gebakken zalm met de teriyakisaus. Serveer de zalm op de gegrilde bosuitjes, garneer met ringetjes bosui, sesamzaad en wat sushi gember.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via