Laat de zalmfilet op kamertemperatuur komen. Zet de bakplaat aan, deze heeft tijd nodig om goed warm te worden.
2
Snijd het groene gedeelte van de bosuitjes in kleine ringetjes en zet apart. Snijd de rest van de bosuitjes over de lengte door. Dep de zalm goed droog en maak op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in gelijke moten.
3
Besprenkel de bakplaat met de olie. Bak de zalm op de huidkant op de bakplaat gedurende 5 min. Draai de zalm vervolgens om en bak nog 1 min. Gril de gehalveerde bosuitjes kort mee.
4
Haal de zalm van de bakplaat, besmeer de gebakken zalm met de teriyakisaus. Serveer de zalm op de gegrilde bosuitjes, garneer met ringetjes bosui, sesamzaad en wat sushi gember.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.