Print opties

Sluiten

Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten zoete aardappelchips
Ingrediënten geroosterde kikkererwten
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Was de zoete aardappels en droog ze goed af. Snijd de zoete aardappels met een mandoline of een scherp mes tot dunne plakjes.
2
Meng in een kom de zoete aardappelschijfjes met zonnebloemolie, zout en chilivlokken. Hussel tot alle schijfjes licht bedekt zijn met de olie en specerijen.
3
Leg de zoete aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 40 min. gaar en krokant. Keer regelmatig om voor het beste resultaat. Tip! Lekker met guacamole of een frisse yoghurtdip met verse kruiden.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Leg de kikkererwten op een droge, schone theedoek en dep droog.
5
Meng in een kom de kikkererwten met de olie, specerijen en peper en zout naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.
6
Rooster de kikkererwten in circa 20 à 25 min. goudbruin en krokant in de oven. Hussel regelmatig voor het beste resultaat.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.