In samenwerking met:
VSZ Stamppot Zoete Aardappel Zoete Aardappelstamppot Met Chorizo (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zoete aardappelstamppot met chorizo

Een stamppot, maar dan net even anders. Deze stamppot maken we namelijk met zoete aardappel en krijgt extra smaak dankzij de kruidenmix voor zoete aardappelstamppot. Met chorizo, feta en tomaatjes wordt de stamppot een complete maaltijd. Ideaal als afwisseling op de Hollandse pot en altijd lekker, in zowel de winter als zomer!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zoete aardappelstamppot met chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke parten. Breng water aan de kook in een pan en kook de aardappelen in 15-20 min. gaar.
2
Snijd de chorizo en feta in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Halveer de snoeptomaten en hak de rucola fijn.
3
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes krokant in ongeveer 5 min.
4
Giet de zoete aardappel af, voeg de melk en de Verstegen mix voor zoete aardappelstamppot toe en stamp tot een puree.
5
Voeg de chorizo, helft van de feta, snoeptomaten en rucola toe en meng alles door elkaar tot een stamppot.
6
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de resterende feta.

Variatietip: liever vegetarisch? Vervang de chorizo dan walnoten.

Weetjes over zoete aardappel

Zoete aardappel is een groente die steeds populairder wordt vanwege zijn zoete smaak, voedingswaarde en veelzijdigheid in de keuken. Het is een wortelgewas dat afkomstig is uit Zuid-Amerika en ook wel bekend staat als bataat. De zoete aardappel is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en kalium.

Stamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de wintermaanden. Het bestaat meestal uit gestampte aardappelen, groenten en vlees of vis. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en vaak wordt geserveerd met jus.

Zoete aardappel kan een heerlijke en gezonde toevoeging zijn aan stamppot. Om zoete aardappelstamppot te maken, kun je de zoete aardappel in blokjes snijden en koken met aardappelen. Vervolgens kun je het geheel stampen tot een gladde puree en eventueel groenten en vlees toevoegen naar keuze. Het resultaat is een kleurrijke, voedzame en smakelijke stamppot die zeker de moeite waard is om eens te proberen.

Er zijn ook andere manieren om zoete aardappel te verwerken in stamppot. Zo kun je bijvoorbeeld een zoete aardappel- en wortelstamppot maken, waarbij je de zoete aardappel en wortelen samen kookt en vervolgens stampt met aardappelen. Ook kun je experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om de smaak van de stamppot te versterken.

Kortom, zoete aardappel is een gezonde en smakelijke toevoeging aan een gerecht, die zeker het proberen waard is. Probeer eens een variatie zoals deze Mexicaans gevulde zoete aardappel of deze gegrilde zoete aardappel met halloumi van de BBQ. Zelf op zoek naar een lekker recept? Bekijk hier alle zoete aardappel recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via