Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediƫnten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Zoete aardappelstamppot met chorizo
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediƫnten
4 personen
Ingrediƫnten
1 kg zoete aardappel
80 gr chorizoworst
80 gr feta kaas
250 gr snoeptomaten
85 gr rucola
1 el zonnebloemolie
150 ml volle melk
1 Verstegen mix voor zoete aardappelstamppot
1
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke parten. Breng water aan de kook in een pan en kook de aardappelen in 15-20 min. gaar.
2
Snijd de chorizo en feta in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Halveer de snoeptomaten en hak de rucola fijn.
3
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes krokant in ongeveer 5 min.
4
Giet de zoete aardappel af, voeg de melk en de Verstegen mix voor zoete aardappelstamppot toe en stamp tot een puree.
5
Voeg de chorizo, helft van de feta, snoeptomaten en rucola toe en meng alles door elkaar tot een stamppot.
6
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de resterende feta.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.