Er staat weer een heerlijk én goedgevuld weekmenu voor je klaar! De week is voor een groot deel gevuld met snelle gerechten die binnen een half uur op tafel staan. Zeker doordeweeks vinden we dat toch het fijnst! Ontdek onder andere een smaakvolle bieten plaattaart, gegrilde spitskool met bulgur en bao buns met crispy chicken.
Bieten plaattaart met zoete aardappel
De week starten we met een heerlijk kleurrijk gerecht, namelijk deze bieten plaattaart met zoete aardappel. Door de zoete aardappel te mengen met ras el hanout kruiden, krijgt het een heerlijke, licht kruidige smaak die enorm lekker is in combinatie met de rode biet. De blauwschimmelkaas maakt de plaattaart compleet!
Kupus kalja uit de slowcooker
Kies op dinsdag voor een gerecht uit de slowcooker: kupus kalja. Een stuk gemakkelijker dan een stoofgerecht uit de pan, want dat moet je continu in de gaten houden. Doe de voorbereiding ‘s ochtends, zet de slowcooker aan en vervolgens kan je ‘s avonds na een drukke dag genieten van een heerlijke en vooral malse maaltijd.
Gegrilde spitskool met bulgur
In dit vegetarische gerecht komen de verschillende smaken mooi samen, terwijl je er maar 8 ingrediënten voor nodig hebt. De bulgur brengen we op smaak met citroen, knoflooksaus en peterselie en de spitskool grillen we in een grillpan. Een superlekkere combinatie!
Pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes
Een lekker pastagerecht mag natuurlijk niet ontbreken! Deze week kiezen we voor een pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes. Een eiwitrijke maaltijd die lekker romig is en die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Pluspunt: de pasta staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!
Pizza orzo bake
Het weekend starten wij het liefst met een lekker bordje comfort food! Deze pizza orzo bake is perfect voor zo’n dag. Kook de orzo, bak de groenten met de passata en Italiaanse kruiden, meng alles, top af met mozzarella en prosciutto en schuif het geheel de oven in. Kan daarna het genieten beginnen!
Sliptong met witte wijnsaus
Een lekkere stukje vis, wij houden ervan! Jij ook? Dan moet je zeker dit gerecht proberen: sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen. Aan de witte wijnsaus voeg je peterselie, citroenrasp en Hollandse garnalen toe voor een heerlijke, frisse saus. Dat wordt zeker genieten!
Bao buns zijn natuurlijk hét ultieme streetfood. Sluit jouw week af met deze heerlijke bao buns met crispy chicken! De kipfilet maak je crispy door de kipreepjes door kipkruiden, ei en cornflakes te halen. Vul de bao buns met de crispy chicken, groenten en een heerlijke zelfgemaakte saus!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment