Kupus Kalja Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kupus Kalja uit de slowcooker

Kupus Kalja is een traditioneel stoofgerecht uit de Joegoslavische keuken. Het stoofgerecht bestaat uit rundvlees, witte kool en tomaat. Door ajvar toe te voegen, een puree van aubergine en tomaat, krijgt het vlees lekker veel smaak. Wij maken de Kupus Kalja in de slowcooker, waardoor het vlees langzaam wordt gegaard, en serveren het traditioneel met een stuk brood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kupus kalja uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de witte kool in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de tomaten in kwarten.
2
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 min. aan in een droge pan. Schep de spekjes uit de pan. Bak de riblappen in het achtergebleven vet van de spekjes 5 min.
3
Voeg de spekjes, riblappen, ui, knoflook, witte kool, aardappelen, tomaten, paprikapoeder, runderbouillon en ajvar samen in de slowcooker en meng goed door. Sluit de slowcooker en laat het stoofgerecht op stand ‘low’ in 6 uur garen.
4
Bak het stokbrood volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie en hak grof. Roer de peterselie kort voor serveren door de stoofpot. Serveer de Kupus Kalja met een stukje stokbrood.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze heerlijke Kupus Kalja in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel voor 3 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.

Tip: ajvar is bij de meeste, grotere supermarkten te koop.

Traditioneel gerecht uit de Balkan

Kupus Kalja is een van de traditionele stoofpotjes recept uit de Balkan-regio. De mensen zijn hier dol op stoofschotels en soepen. Het is eenvoudig voor te bereiden en aan het einde van de dag heb je een overheerlijk en mals vleesgerecht op tafel staan. Vaak worden de stoofgerechten met een stukje brood geserveerd om lekker te dippen in de saus.

De lekkerste slowcooker recepten

Een slowcooker in huis is ideaal voor wanneer je alle ballen altijd in de lucht probeert te houden. Lekker koken kost vaak veel tijd, maar met een slowcooker heb je een zorg minder. De slowcooker neemt namelijk een grote taak over: het bereiden van de maaltijd. Vooraf moet je het een en ander voorbereiden, waarna de slowcooker het voor je overneemt.

Maak naast deze Kupus Kalja ook eens Indonesische Rengdan Daging uit de slowcooker. Het rundvlees wordt gestoofd in kokosmelk, diverse kruiden en specerijen, waardoor het heerlijk van smaak is. Of probeer eens de Jamaicaanse curry met witte rijst uit te slowcooker. De toevoeging van piment maakt deze curry typisch Jamaicaans. De geur van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel én peper dwarrelt door het huis wanneer je deze curry maakt!

Benieuwd naar al onze slowcooker recepten? Neem dan een kijkje op de receptenpagina. Kies je favoriete recepten, zet hem in je persoonlijke menuplanner en ga lekker kokkerellen. Heb je nog geen profiel? Maak gemakkelijk én gratis je eigen profiel aan op Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via