Orzo Pizza Bake 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pizza orzo bake

Kan je niet kiezen tussen pizza of pasta vandaag? Waarom combineer je deze twee dan niet gewoon met elkaar? Het beste van twee werelden komt samen in deze pizza orzo bake met paprika, mozzarella en prosciutto.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pizza orzo bake

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en breng een pan met water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata samen met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe en roer door. Voeg de gekookte orzo toe en mix opnieuw.
3
Verdeel het orzomengsel over de ovenschaal en verdeel de mozzarella en prosciutto erover. Top af met wat peper en zout en schuif voor 10 min. in de oven.
4
Pluk de blaadjes van de basilicum. Garneer de orzo bake met de basilicum.

Waarom kiezen als het ook samen kan?

Soms weet je echt gewoon niet waar je zin in hebt. Van die momenten dat je toe bent aan een pasta, maar ook toe bent aan een pizza of makkelijk AVG’tje. Maar waarom zou je moeten kiezen als je het ook kan combineren? Zo combineren we in deze pizza orzo bake pizza met pasta! Er zijn nog meer heerlijke combinaties om te maken. Wat dacht je van een pannenkoekencake? De cake heeft de smaak en structuur van pannenkoeken, maar dan in de vorm van een plakje cake. Lekker als afsluiter van een diner!

Sowieso is het combineren van meerdere soorten gerechten of ingrediënten een trend. Deze pizza sandwich is zo’n voorbeeld. De sandwich wordt gemaakt van pizzadeeg en gevuld met ingrediënten als mozzarella, parmaham, rucola en zongedroogde tomaten. Vervolgens wordt het dubbelgevouwen en geserveerd als broodje. Of wat dacht je van croissantmuffins? Croissants worden omgetoverd tot muffins, ook wel cruffins genoemd, en worden geserveerd als klein gebakje. Lekker voor bij het ontbijt, de brunch of voor bij de koffie.

Ook lekker: een tiramisu latte! Deze plantaardige latte maak je met espresso, plantaardige opgeschuimde amandel barista drink én opgeklopte whipping. Natuurlijk mag de lange vinger en wat cacaopoeder niet ontbreken. Een ander lekker tussendoortje is deze churros gnocchi uit de airfryer. Gnocchi kan je heel gemakkelijk omtoveren naar een churros variant met kaneel en suiker. Makkelijk om te maken en een echte aanrader! Een makkelijke twist waarbij je niet hoeft te kiezen, zijn appeltaartmuffins. De smaken van een klassieke appeltaart, maar dan gemaakt in een mini variant als muffins!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via