Voor velen is kimchi misschien nog onbekend, maar in de Koreaanse keuken is kimchi een traditioneel bijgerecht. Kimchi is een verzamelnaam voor gefermenteerde groenten en het gerecht is zo populair in de Koreaanse keuken dat het bijna aan elke maaltijd wordt toegevoegd. Wanneer je veel kimchi gebruikt is het makkelijk om kimchi te kopen, maar niets is zo lekker als het bijgerecht zelf maken aan de hand van een recept voor kimchi. Ontdek hieronder hoe je je eigen kimchi kan maken!
De friszure groente vormt een bijgerecht dat een heerlijke smaak geeft aan stoofpotten, soepen, salades en wokgerechten. Door de populariteit is er in de Koreaanse keuken een traditioneel gerecht ontstaan, namelijk Korean kimchi stew. Korean kimchi stew, ofwel kimchi jjigae is een pittige stoofpot bestaande uit een basis van kimchi en varkensvlees. In dit recept serveren we de kimchi jjigae met witte rijst. Wanneer ga jij het proberen?
Zelf kimchi maken kost wat tijd, maar het eindresultaat is het helemaal waard! Om de zure smaak van kimchi te krijgen is het belangrijk om de homemade kimchi in een weckpot te laten fermenteren voor twee á drie weken. De smaak van kimchi is zo geliefd dat er ook een kimchi saus is ontstaan om mee te roerbakken, gebruik de kimchi mayonaise voor op je hamburger of maak zelf kimchiboter als dip voor bij de borrel.
Een combinatie die je geprobeerd moet hebben is kimchie met fried rice, ook wel kimchi bokkeumbap genoemd. In dit recept serveren we fried kimchie in combinatie met gochujang. Door deze gefermenteerde chilipasta voegen we wat extra pit toe aan dit gerecht. Voeg kip toe om van het gerecht een kimchi chicken fried rice te maken.
Kimchi gebruiken we niet alleen als bijgerecht, maar door kimchi te gebruiken in de bereiding van recepten breng je een gerecht naar een hoger niveau. Verwerk kimchi in springrolls, maak kimchi noodles of kies voor een kimchi burger!
Het Koreaanse gerecht kimchi bevat weinig calorieën en zit vol met vezels, vitamines en mineralen. Het is belangrijk dat de kimchi geconsumeerd wordt met mate vanwege het hoge zoutgehalte.
Kimchi wordt gemaakt door kool en andere groenten naar keuze te fermenteren in een mengsel van kruiden. Het is belangrijk om de kimchi te bereiden in een goed afgesloten weckpot en deze twee á drie weken te bewaren op een warme en donkere plek. Leer meer over de volledige bereiding van kimchi in het recept!
Tijdens je zwangerschap kun je kimchi eten, maar er zijn enkele dingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kiezen voor verse kimchi die op een veilige manier is bereid. Daarnaast is het belangrijk om het ingrediënt met mate te eten, omdat het veel zout bevat.
Spice je lunch op met kimchi! Ook in je lunchgerechten is kimchi de perfecte aanvulling. Zo kunnen we niet om deze kimchi tosti heen. Knapperig geroosterd brood, gesmolten oude kaas en smaakvolle kimchi. Naast deze knapperige tosti kun je ook wraps of sandwiches beleggen met kimchi voor een verrukkelijk gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment