Ben jij al bekend met de Koreaanse keuken? Deze keuken zit boordevol heerlijke smaakmakers waaronder kimchi en gochujang. Kimchi bestaat uit gefermenteerde groenten wat op smaak wordt gebracht met specerijen en kruiden, gochujang is een gefermenteerde chilipasta. Deze twee smaakmakers samen zorgen voor een ware smaakexplosie in deze kimchi fried rice!
Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, voornamelijk Chinese kool en Koreaanse radijzen, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het is een vast onderdeel van de Koreaanse keuken en staat bekend om zijn kenmerkende pittige, zure en umami-smaken. Kimchi is niet alleen populair in Korea, ondertussen zijn er ontzettend veel mensen van over de hele wereld fan van kimchi! Wist je dat je kimchi heel makkelijk zelf kunt maken? Dit doe je door de groenten te kneden zodat het vocht eruit gaat. De kimchi voeg je toe aan desinfecteerde weckpotten en dit laat je zo’n 2 à 3 weken staan op een warme en donkere plek. Vergeet niet de weckpotten elke dag even te ontluchten en proef na 1,5 week om te kijken of de kimchi klaar is. Is het zuur en smaakvol? Zet het dan in de koelkast zodat het stopt met fermenteren en geniet van kimchi!
Gochujang is een gefermenteerde chilipasta die veel wordt gebruikt in de Koreaanse keuken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde rode pepers, kleefrijst, gefermenteerde sojabonen en zout en het heeft een pittige en hartige smaak. Deze chilipasta wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen, soepen, stoofpotten en marinades. Het voegt diepte en smaak toe aan gerechten en kan variëren van mild tot behoorlijk pittig, afhankelijk van de hoeveelheid en het type chilipepers dat wordt gebruikt. Gochujang wordt niet alleen gebruikt voor zijn smaak, maar het speelt ook een belangrijke culturele rol in Koreaanse gerechten. Het wordt vaak gebruikt in populaire gerechten zoals bibimbap (een kom met rijst, groenten, vlees en gochujangsaus), tteokbokki (pittige rijstcakes), en bulgogi (gegrild gemarineerd vlees).
Het roerbakken van rijst is een lekkere manier om een twist te geven aan rijst. Een andere rijstsoort die lekker is om te proberen is risotto. Risotto heeft een romige textuur en een rijke smaak. Je kan toevoegen wat je zelf lekker vindt, bijvoorbeeld risotto met pompoen en cherrytomaatjes, maar ook risotto met kabeljauw en spekjes. Je kan er alle kanten mee op. Bekijk voor meer inspiratie onze risotto recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment