Kimchi 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees

Kimchi

Heb jij al eens van kimchi gehoord? Kimchi is een traditioneel bijgerecht van gefermenteerde groenten, afkomstig uit Korea. Meestal wordt kimchi gemaakt met groenten als Chinese kool en rettich en wordt het op smaak gemaakt met diverse kruiden en specerijen, denk aan knoflook, gember en zeezout. Kimchi kan je heel gemakkelijk zelf maken! Volg de stappen uit dit recept en binnenkort geniet je van kimchi als bijgerecht of in andere diverse gerechten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kimchi

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Snijd de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los. Snijd de bladeren in vierkante stukken.
2
Neem een grote ronde kom. Bedek de bodem met een laag Chinese kool, water en grof zeezout. Herhaal dit een paar keer, zodat er laagjes ontstaan. Zet 2 uur opzij. Giet af en spoel de bladeren schoon.
3
Snijd de bosui in brede ringen. Pel de knoflook en ui. Maak de rettich schoon en doe samen met de knoflook, ui, gember, gochujang, vissaus en suiker in de keukenmachine en blend tot een pasta. Voeg deze pasta toe aan de Chinese kool en voeg de bosui toe. Mix goed met je handen. Verdeel het mengsel over een schone en afsluitbare pot en zet 2 dagen in de koelkast.

Aan de slag met kimchi

Kimchi is een Koreaans bijgerecht van groenten, meestal kool en radijs, op smaak gebracht met kruiden zoals chilipeper, knoflook, gember en vissaus. De groenten worden gefermenteerd, waardoor ze een bekende pittige, zure en umami-smaak krijgen. Kimchi is een onmisbaar gerecht in de Koreaanse keuken en hier vind je het dan ook vaak terug in diverse recepten voor het avondeten. Kimchi kan je los serveren als bijgerecht, maar je kan het ook toevoegen als onderdeel van een van je favoriete hoofdgerechten!

Maak bijvoorbeeld eens kimchi fried rice met gochujang. De twee bekendste smaakmakers uit de Koreaanse keuken (kimchi en gochujang) komen in dit gerecht samen en zorgen voor een ware smaakexplosie. Waar kimchi bestaat uit gefermenteerde groenten, is gochujang een gefermenteerde chilipasta. Zeker een aanrader voor als je eens wat anders wilt eten! Nog zo’n lekker recept: kimchi jigae. Kimchi jigae is een pittige stoofpot uit de Koreaanse keuken, gemaakt met kimchi en mals varkensvlees. Vaak wordt het gerecht geserveerd met rijst en op smaak gebracht met ingrediënten als gochujang, chilivlokken en sojasaus. Een rijk gerecht vol van smaak! Op zoek naar een snel en makkelijk recept? Maak dan eens springrolls met pulled chicken. De pulled chicken maak je heel gemakkelijk zelf en het kost je helemaal niet veel tijd! Voeg aan de springrolls ingrediënten als kimchi, cashewnoten, komkommer en wortel toe en serveer het met een zoete chilisaus en wat mayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Aziatisch
Soort
Groenten
Vegetarisch
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via