Heb jij al eens van kimchi gehoord? Kimchi is een traditioneel bijgerecht van gefermenteerde groenten, afkomstig uit Korea. Meestal wordt kimchi gemaakt met groenten als Chinese kool en rettich en wordt het op smaak gemaakt met diverse kruiden en specerijen, denk aan knoflook, gember en zeezout. Kimchi kan je heel gemakkelijk zelf maken! Volg de stappen uit dit recept en binnenkort geniet je van kimchi als bijgerecht of in andere diverse gerechten.
Kimchi is een Koreaans bijgerecht van groenten, meestal kool en radijs, op smaak gebracht met kruiden zoals chilipeper, knoflook, gember en vissaus. De groenten worden gefermenteerd, waardoor ze een bekende pittige, zure en umami-smaak krijgen. Kimchi is een onmisbaar gerecht in de Koreaanse keuken en hier vind je het dan ook vaak terug in diverse recepten voor het avondeten. Kimchi kan je los serveren als bijgerecht, maar je kan het ook toevoegen als onderdeel van een van je favoriete hoofdgerechten!
Maak bijvoorbeeld eens kimchi fried rice met gochujang. De twee bekendste smaakmakers uit de Koreaanse keuken (kimchi en gochujang) komen in dit gerecht samen en zorgen voor een ware smaakexplosie. Waar kimchi bestaat uit gefermenteerde groenten, is gochujang een gefermenteerde chilipasta. Zeker een aanrader voor als je eens wat anders wilt eten! Nog zo’n lekker recept: kimchi jigae. Kimchi jigae is een pittige stoofpot uit de Koreaanse keuken, gemaakt met kimchi en mals varkensvlees. Vaak wordt het gerecht geserveerd met rijst en op smaak gebracht met ingrediënten als gochujang, chilivlokken en sojasaus. Een rijk gerecht vol van smaak! Op zoek naar een snel en makkelijk recept? Maak dan eens springrolls met pulled chicken. De pulled chicken maak je heel gemakkelijk zelf en het kost je helemaal niet veel tijd! Voeg aan de springrolls ingrediënten als kimchi, cashewnoten, komkommer en wortel toe en serveer het met een zoete chilisaus en wat mayonaise.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment