Zet de steelpan op laag vuur en laat de pan even heet worden. Doe dan de plakjes knoflook in de pan. Omdat ze nu goed hitte mee krijgen komt er gelijk wat meer smaak en geur vanaf.
Voeg na ongeveer 2 minuten de olijfolie en chilipeper toe. Laat het vuur nog een minuut of vijf aan staan. De olie moet niet koken. Zet het vuur vervolgens uit. Laat de olie afkoelen en giet het dan in een flesje. Voeg hier de peper en knoflook aan toe.
2
Doe de takjes kruiden in het flesje. Giet de olijfolie erbij gevolgd door de balsamico. Doe de dop erop en laat minimaal 2 weken staan voor een lekkere kruidensmaak. Tip: hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de smaak wordt!
3
Doe 50 ml olijfolie samen met de knoflook en basilicum in de maatbeker. Pureer dit glad met de staafmixer. Voeg dan de overige olie toe en schenk dit in een flesje. Heerlijk over een lekkere salade!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.