Print opties

Sluiten

Aguachile (Mexicaanse ceviche)

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de selderij grof. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd de jalapeñopepers doormidden, verwijder de pitjes en snijd grof. Snijd de koriander grof (houd 2 takjes over), inclusief de steeltjes.
2
Doe de selderij, komkommer, jalapeño, koriander, 125 ml limoensap en het water in een blender en pureer tot een marinade. Laat 1 uur intrekken in de blender.
3
Zet een fijne zeef boven een kom en giet de inhoud van de blender hierin. Laat dit 20 min. uitlekken. Duw er niets doorheen, want de vloeistof moet helder zijn. Breng op smaak met zout.
4
Pel de sjalot of ui en snijd in dunne ringen. Besprenkel met het overige limoensap om de rauwe scherpte weg te nemen.
5
Snijd de vis in plakjes van ongeveer 4-5 mm dik. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de overige takjes koriander en snijd de chilipeper in ringetjes.
6
Verdeel de marinade over diepe borden of ondiepe schaaltjes en verdeel de plakjes vis hierin. Garneer met de avocado, koriander, sjalot en chilipeper en top af met cress.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.