Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Leg het bladerdeeg in de quichevorm, druk de bodem en randen goed aan en snijd het deeg dat buiten de rand valt weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met een stuk bakpapier en vul de bodem met droge ongekookte bonen of ongekookte rijst. Zet de bodem in de oven en bak in 8 min. lichtbruin. Haal de bonen of rijst uit de quiche en bak nog eens 5 min. Haal uit de oven en maak de vulling.
3
Kook de doperwten en peultjes 2-3 min. in gezouten water. Haal ze uit de pan, spoel af met koud water en laat uitlekken.
4
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche en sojasaus. Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
5
Schenk de ei-vulling op de quichebodem. Leg de doperwten en peultjes erin. Verdeel de tofu en garnalen over de quiche en plaats voor 25 min. in de oven. De quiche is klaar wanneer de eieren gestold zijn en de bodem goudbruin gebakken is.
6
Snijd de bosuien in dunne ringetjes en hak de pinda’s grof. Garneer de quiche met de bosuiringetjes, pinda’s en eventueel wat extra sojasaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.