Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een taartvorm met bakpapier. Prak de rijpe bananen fijn. Klop 200 gr roomboter romig samen met 200 gr suiker in een keukenmachine. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erdoor. Voeg de geprakte banaan en 1 tl vanille-extract toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak 35-40 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
2
Verwarm de eiwitten en de overige 150 gr suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost. Klop het mengsel stijf voor 10 min. Voeg de overige 250 gr roomboter in blokjes toe en mix tot een luchtige crème. Meng als laatst het overige vanille-extract en een snufje zout erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak.
3
Hak de pure chocolade fijn. Verwarm de slagroom tot net niet kokend en giet over de fijngehakte chocolade. Roer tot een gladde ganache.
4
Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en vul met een laag botercrème. Plaats de bovenkant er terug op en bestrijk de hele taart met de overige botercrème. Giet de chocolade ganache erover. Hak de chocolade paaseitjes grof en decoreer over de taart.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.