In samenwerking met:
BBQ-hotdogs met mangosalsa en coleslaw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

BBQ-hotdogs met mangosalsa en coleslaw

Steek de barbecue maar aan, want deze BBQ-hotdogs wil je maken! In dit recept toppen we de hotdogs af met een frisse mangosalsa én coleslaw. Klinkt goed toch?

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bbq-hotdogs met mangosalsa en coleslaw

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Boen de citroenen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Pers ook het sap uit de overige citroen. Meng de witte kool met ⅔ van de ui, ¾ van het citroensap, het zout en 4/5 van de olijfolie. Breng op smaak met peper. Laat de coleslaw afgedekt staan tot gebruik.
2
Steek de barbecue aan. Gril de hotdogbroodjes met de bovenkant naar beneden zodat er grillstrepen ontstaan. Snijd ze dan open. Smeer de hotdogs in met de rest van de olie en gril 5-7 min. Keer regelmatig.
3
Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de mangoblokjes met de rest van de ui, sriracha, rest van het citroensap en -rasp. Schep in elk broodje 1/8 van de coleslaw. Verdeel de hotdogs, mangosalsa en gebakken uitjes erover. Serveer de rest van de coleslaw erbij.

Tip: wil je een vegetarische BBQ-hotdog? Vervang de hotdogs dan door vegetarische knakworstjes.

De ultieme hotdog van de BBQ

Staat er een avondje barbecueën op de planning? Vergeet dan niet de hotdog! Een hotdog van de barbecue is namelijk onwijs lekker. Misschien dat je denkt, alleen een hotdog is toch saai? No worries, we hebben drie heerlijke recepten voor je waarbij we de hotdog van de barbecue compleet maken met allerlei verrukkelijke ingrediënten.

Zo kiezen we in het recept van de BBQ-hotdogs voor een frisse mangosalsa en knapperige coleslaw. Natuurlijk serveren we deze hotdogs in een hotdogbroodje en toppen we het geheel af met gebakken uitjes en sriracha. De broodjes grillen we kort op de barbecue zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Na 20 minuten kan je al genieten van dit broodje!

Liever een hotdog met een twist? Ga voor de BBQ hotdogs met in bier gestoofde uien. Deze stoere hotdogs mogen niet ontbreken tijdens een avondje barbecueën. De sappige braadworsten krijgen een lekkere pittige touch dankzij de uien, gesmoord in bier. Een aanrader voor iedereen! Ook lekker om te proberen: BBQ hotdogs Tex-Mex stijl. Dit recept laat zien dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten bij een broodje hotdog. Zo vullen we het broodje met tacoschelpen, chipolataworstjes, gehaktsaus, cheddar, tomaten-uiensalsa, zure room en wat chipotle saus. Vergeet de koriander en jalapeño niet!

Naast een hotdog van de barbecue nog meer recepten proberen? Ontdek al onze BBQ recepten en laat je inspireren! Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via