In samenwerking met:
BBQ Steak Met Watermeloen (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

BBQ-steak met gegrilde watermeloen

Weet je wat écht lekker is van de barbecue? Watermeloen! Door watermeloen te grillen krijgt het een heerlijke rokerige smaak, wat heel mooi samengaat met het waterige van de watermeloen zelf. Superlekker in combinatie met de biefstuk zoals in dit gerecht. De biefstuk brengen we op smaak met knoflook, Italiaanse kruiden en rozemarijn. Loopt het water je al in de mond?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bbq-steak met gegrilde watermeloen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
2
Snijd 1/3 van de watermeloen in plakken van 1 cm en verwijder de schil. Snijd in ruiten van 1 cm dik. Rijg de watermeloen aan de spiesen. Pel en snijd de knoflook fijn.
3
Meng de knoflook met de Italiaanse kruiden en de olijfolie en verdeel dit over de biefstuk.
4
Gril de biefstuk in 8 min. rosé op de barbecue. Leg na 5 min. de watermeloen op de barbecue en gril 3 min. mee.
5
Haal de biefstuk van de barbecue en leg op aluminiumfolie. Leg de rozemarijn erop, vouw dicht en laat 5 min. rusten.
6
Breng de biefstuk op smaak met grof zeezout en peper en serveer met de gegrilde watermeloen.

Tip: dit recept van DekaMarkt is lekker met een salade van veldsla, komkommerlinten en feta.

Fruit op de BBQ? Zeker wel!

Fruit op de barbecue is een verrassende en heerlijke manier om meer variatie aan te brengen op je barbecue. Door het fruit op de barbecue te grillen, krijgt het een heerlijk zoete, gekarameliseerde smaak en een mooie kleur. Bovendien is fruit op de barbecue een gezond alternatief voor de gebruikelijke vlees- en visgerechten.

Een van de beste vruchten om te grillen zijn perziken. Perziken hebben een delicate, sappige smaak die goed past bij de rokerige smaak van de barbecue. Je kunt ze eenvoudig snijden en op de barbecue leggen. Door het grillen krijgen de perziken een mooie, goudbruine kleur en een heerlijke smaak.

Andere vruchten die perfect zijn voor op de barbecue zijn ananas, mango en banaan. Ananas en mango hebben een zoete smaak die perfect past bij de rokerige smaak van de barbecue, terwijl banaan een zachte, romige textuur krijgt wanneer deze op de barbecue wordt gegrild.

Je kunt fruit op de barbecue serveren als dessert, met een bolletje vanille-ijs erbij, of als bijgerecht bij een hartige barbecue. Het grillen van fruit is een eenvoudige manier om je barbecue naar een hoger niveau te tillen en je gasten te verrassen met een unieke en heerlijke smaakervaring.

Meer gerechten met watermeloen

Houd je van watermeloen? Kies er dan voor om het vaker te gebruiken tijdens het koken! Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar watermeloen kan je zelfs verwerken in een poké bowl. Maak eens deze watermeloen poké bowl met avocado en komkommer. Een heerlijke frisse bowl voor op een zomerse dag!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via