Ben je gek op biefstuk én op taco’s? Dan zijn deze biefstuk chimichurri taco’s jou op het lijf geschreven! Lekker met chimichurri en uiteraard gesmolten kaas. Deze taco’s zijn een smaakvolle combinatie, perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!
Chimichurri is een traditionele saus uit Zuid-Amerika, met name populair in Argentinië en Uruguay. Het is een frisse, smaakvolle kruidenmarinade die meestal wordt geserveerd bij gegrild vlees, zoals steak, maar het past ook goed bij kip, vis of groenten.
De saus wordt gemaakt van fijngehakte verse kruiden (meestal peterselie en soms koriander), knoflook, olijfolie, azijn (vaak rode wijnazijn) en een mix van kruiden en specerijen, zoals oregano, chili vlokken, zout en peper. Alles wordt gemengd tot een grove saus.
Er zijn twee soorten chimichurri:
Ben jij fan van de frisse en kruidige smaak van chimichurri? Dan hebben we goed nieuws! Deze veelzijdige saus is niet alleen heerlijk bij een malse steak, maar ook perfect voor andere gerechten. Laat je inspireren door deze recepten:
Of je nu voor vlees of groenten of voor een salade gaat, chimichurri maakt elk gerecht net even specialer. Probeer deze recepten en ontdek jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment