Blintzes Met Lemon Curd En Rood Fruit2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Blintzes met lemon curd en rood fruit

Ben jij op zoek naar een vernieuwend dessert of iets zoets voor bij de brunch? Zoek niet verder en ga voor deze blintzes! Het zijn dunne pannenkoeken die gevuld worden met romige mascarpone, lemon curd en rood fruit. De blintzes zijn relatief makkelijk te maken en je kan ze in plaats van deze vulling vullen met wat jij maar wilt. Onze tip: iedere fruitsoort doet het goed in deze gevulde pannenkoekjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Blintzes met lemon curd en rood fruit

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Klop in een kom de bloem, kristalsuiker, het zout, de melk en eieren tot een glad beslag. Roer het maanzaad erdoor en laat het beslag 10 min. rusten. Verhit de boter in een koekenpan en bak 6 dunne crêpes van het beslag. Stapel ze op een bord en laat afkoelen.
2
Verwarm ondertussen de diepvries bosvruchten voor 8 min. in een pannetje tot de saus is ingedikt. Laat iets afkoelen. Meng de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een romige vulling.
3
Neem een crêpe, smeer in het midden wat mascarponevulling, gevolgd door 1 el lemon curd (er blijft nog 50 gr lemon curd over voor de topping). Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op tot een blintz. Herhaal met de overige crêpes.
4
Pluk de blaadjes van de munt. Serveer de blintzes met de rood fruit saus en overige lemon curd en garneer met verse munt.

Wat zijn blintzes?

Grote kans dat je nog niet eerder gehoord hebt van blintzes, en dat is niet gek ook! Blintzes lijken een beetje op Franse crêpes en zijn afkomstig uit de Joodse, Russische en Oost-Europese keuken. De dunne pannenkoekjes kunnen gevuld worden met zowel zoete als hartige vullingen. Als zoete vulling kan je denken aan lemon curd en rood fruit zoals in dit recept, maar ook een combinatie van roomkaas of kwark met suiker, rozijnen en vanille zie je vaak voorbijkomen in deze landen. Wil jij gaan voor hartig? Vul de blintzes bijvoorbeeld met aardappel, champignons of gehakt. Zoals je ziet is er veel mogelijk qua vulling, maar net wat jij lekker vindt en waar jij van houdt!

In veel andere landen vind je zoete lekkernijen die veel weg hebben van blintzes. Zo heb je natuurlijk de Franse crêpes zoals deze crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus, maar in veel andere Oost-Europese landen kennen ze varianten hierop. In Roemenië vind je clătite. Dit is bijna identiek aan blintzes en ook deze pannenkoekjes kan je vullen met zoete als hartige ingrediënten. Ze worden vaak gevuld met jam, walnoten of kwark. In Rusland eet men regelmatig blini’s, die vaak kleiner en luchtiger zijn en niet gevuld worden maar belegd. En in Hongarije heb je de palacsinta, wat de Hongaarse versie is van een gevulde crêpe. Na het vullen en oprollen, worden deze crêpes vaak nog even kort gebakken in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?