Ben jij op zoek naar een vernieuwend dessert of iets zoets voor bij de brunch? Zoek niet verder en ga voor deze blintzes! Het zijn dunne pannenkoeken die gevuld worden met romige mascarpone, lemon curd en rood fruit. De blintzes zijn relatief makkelijk te maken en je kan ze in plaats van deze vulling vullen met wat jij maar wilt. Onze tip: iedere fruitsoort doet het goed in deze gevulde pannenkoekjes!
Grote kans dat je nog niet eerder gehoord hebt van blintzes, en dat is niet gek ook! Blintzes lijken een beetje op Franse crêpes en zijn afkomstig uit de Joodse, Russische en Oost-Europese keuken. De dunne pannenkoekjes kunnen gevuld worden met zowel zoete als hartige vullingen. Als zoete vulling kan je denken aan lemon curd en rood fruit zoals in dit recept, maar ook een combinatie van roomkaas of kwark met suiker, rozijnen en vanille zie je vaak voorbijkomen in deze landen. Wil jij gaan voor hartig? Vul de blintzes bijvoorbeeld met aardappel, champignons of gehakt. Zoals je ziet is er veel mogelijk qua vulling, maar net wat jij lekker vindt en waar jij van houdt!
In veel andere landen vind je zoete lekkernijen die veel weg hebben van blintzes. Zo heb je natuurlijk de Franse crêpes zoals deze crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus, maar in veel andere Oost-Europese landen kennen ze varianten hierop. In Roemenië vind je clătite. Dit is bijna identiek aan blintzes en ook deze pannenkoekjes kan je vullen met zoete als hartige ingrediënten. Ze worden vaak gevuld met jam, walnoten of kwark. In Rusland eet men regelmatig blini’s, die vaak kleiner en luchtiger zijn en niet gevuld worden maar belegd. En in Hongarije heb je de palacsinta, wat de Hongaarse versie is van een gevulde crêpe. Na het vullen en oprollen, worden deze crêpes vaak nog even kort gebakken in de oven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment