Print opties

Sluiten

Blintzes met lemon curd en rood fruit

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Klop in een kom de bloem, kristalsuiker, het zout, de melk en eieren tot een glad beslag. Roer het maanzaad erdoor en laat het beslag 10 min. rusten. Verhit de boter in een koekenpan en bak 6 dunne crêpes van het beslag. Stapel ze op een bord en laat afkoelen.
2
Verwarm ondertussen de diepvries bosvruchten voor 8 min. in een pannetje tot de saus is ingedikt. Laat iets afkoelen. Meng de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een romige vulling.
3
Neem een crêpe, smeer in het midden wat mascarponevulling, gevolgd door 1 el lemon curd (er blijft nog 50 gr lemon curd over voor de topping). Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op tot een blintz. Herhaal met de overige crêpes.
4
Pluk de blaadjes van de munt. Serveer de blintzes met de rood fruit saus en overige lemon curd en garneer met verse munt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.