Deze heerlijke bonensoep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van Peruviaanse bonensoep. Wij maken de soep af met een zelfgemaakte chimichurri dressing.
Tip: De quinoa in de soep kan vervangen worden door aardappelen.
Chimichurri is een saus of marinade uit de Argentijnse keuken. De basis bestaat uit olie en azijn, waaraan fijngesneden ui, knoflook en diverse kruiden wordt toegevoegd. Deze chimichurri saus wordt vaak gegeten bij gegrild vlees.
Zodra je de chimichurri in de vriezer wilt bewaren dan kan dit echt wel een hele tijd, denk aan ongeveer 3 maanden. Gekoeld in de koelkast kun je het 2 tot 3 weken bewaren. Zorg er in beide gevallen wel voor dat het in een goed afgesloten bakje zit.
Chimichurri heeft een frisse, zure smaak, dit komt vooral door de kruiden die erin verwerkt zitten. Het lijkt een beetje op pesto.
Wat te serveren bij een soep? Het is vaak lastig om een wijn/spijs combinatie meteen soep te doen. Veel smaken door elkaar maken het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Mijn tip bij deze bonensoep is dan ook om de verfrissing te zoeken naast dit gerecht.
Pipoli rosato lijkt me heerlijk. Een heerlijk zachte rosé gemaakt van aglianico druiven uit het zuid Italiaanse Basilicato. Het zwoele licht rode fruit sluit heerlijk aan bij de zoete en pittige elementen in de soep. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment