Bonensoep met chimmichurri dressing
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Bonensoep met chimichurri dressing

Deze heerlijke bonensoep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van Peruviaanse bonensoep. Wij maken de soep af met een zelfgemaakte chimichurri dressing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bonensoep met chimichurri dressing

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel de ui en helft van de knoflook en hak beiden fijn. Verhit 1/3 van de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 min. op laag vuur.
2
Schenk de tomatenblokjes en bouillon erbij en voeg de quinoa toe, breng zachtjes aan de kook. Laat 10-12 min. koken.
3
Verwijder voor de chimichurri de zaadlijsten uit de rode peper en hak fijn. Hak de koriander- en peterselieblaadjes in een hakmolentje fijn. Pers de rest van de knoflook boven het bakje van het hakmolentje, voeg de rode wijnazijn en overige zonnebloemolie toe en hak fijn tot er een gladde dressing ontstaat.
4
Roer de bonen door de soep en warm de soep nog 3-4 min. door. Verdeel de soep over de kommen en schenk de chimmichurri dressing over de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De quinoa in de soep kan vervangen worden door aardappelen.

Wat is een chimichurri dressing?

Chimichurri is een saus of marinade uit de Argentijnse keuken. De basis bestaat uit olie en azijn, waaraan fijngesneden ui, knoflook en diverse kruiden wordt toegevoegd. Deze chimichurri saus wordt vaak gegeten bij gegrild vlees.

Hoe lang blijft chimichurri goed?

Zodra je de chimichurri in de vriezer wilt bewaren dan kan dit echt wel een hele tijd, denk aan ongeveer 3 maanden. Gekoeld in de koelkast kun je het 2 tot 3 weken bewaren. Zorg er in beide gevallen wel voor dat het in een goed afgesloten bakje zit.

Hoe smaakt chimichurri?

Chimichurri heeft een frisse, zure smaak, dit komt vooral door de kruiden die erin verwerkt zitten. Het lijkt een beetje op pesto.

Pipoli_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn past bij dit gerecht: Aglianico

Wat te serveren bij een soep? Het is vaak lastig om een wijn/spijs combinatie meteen soep te doen. Veel smaken door elkaar maken het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Mijn tip bij deze bonensoep is dan ook om de verfrissing te zoeken naast dit gerecht.

Pipoli rosato lijkt me heerlijk. Een heerlijk zachte rosé gemaakt van aglianico druiven uit het zuid Italiaanse Basilicato. Het zwoele licht rode fruit sluit heerlijk aan bij de zoete en pittige elementen in de soep. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?