Bonensoep met chimmichurri dressing
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Bonensoep met chimichurri dressing

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel de ui en helft van de knoflook en hak beiden fijn. Verhit 1/3 van de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 min. op laag vuur.
2
Schenk de tomatenblokjes en bouillon erbij en voeg de quinoa toe, breng zachtjes aan de kook. Laat 10-12 min. koken.
3
Verwijder voor de chimichurri de zaadlijsten uit de rode peper en hak fijn. Hak de koriander- en peterselieblaadjes in een hakmolentje fijn. Pers de rest van de knoflook boven het bakje van het hakmolentje, voeg de rode wijnazijn en overige zonnebloemolie toe en hak fijn tot er een gladde dressing ontstaat.
4
Roer de bonen door de soep en warm de soep nog 3-4 min. door. Verdeel de soep over de kommen en schenk de chimmichurri dressing over de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Wijntip van Yves

Aglianico

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via