Kniepertjes Met Champagnemousse
Niveau
Gevorderd
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Kniepertjes met champagnemousse

Sluit het jaar af met deze spectaculaire kniepertjes met champagnemousse. Kniepertjes zijn volgens de traditie platte wafels. Wanneer je ze eet op oudejaarsavond, zijn ze opgerold en worden ze nieuwjaarsrolletjes genoemd. Kniepertjes staan symbool voor het jaar achter ons, nieuwjaarsrolletjse voor het onbekende jaar. Ideaal dus om het nieuwe jaar mee te beginnen!

Mijn menu planner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kniepertjes met champagnemousse

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 45min

Champagnemousse

1
Week de gelatine in koud water. Scheid van 2 eieren de eidooiers van de eiwitten.
2
Zet een halve pan water op het vuur en breng aan de kook. Neem een hittebestendige kom die net over de rand van de pan past. Doe de eidooiers, champagne en kristalsuiker in de kom en klop los.
3
Zet het vuur laag. Plaats de kom op de pan en klop het mengsel ongeveer 15 min. tot het luchtig en goed gebonden is. Los de gelatine op in het mengsel en laat afkoelen.
4
Klop ondertussen de eiwitten in een aparte kom op met een snufje zout tot het stevig is. Het moet zo stevig zijn dat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat de eiwitten eruit vallen.
5
Klop in een aparte kom de slagroom op tot yoghurtdikte.
6
Spatel de eiwitten door het champagnemengsel, gevolgd door de slagroom. Doe dit alles met een spatel, zodat de lucht erin blijft.
7
Stort de champagnemousse in een bak en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
8
Schep de champagnemousse in een spuitzak als deze stijf is.

Kniepertjes

1
Smelt de roomboter op laag vuur en zet opzij. Meng de bloem, basterdsuiker, kaneel en een snufje zout door elkaar.
2
Voeg de gesmolten boter en het ei toe en roer goed door. Voeg het water toe en klop het geheel goed door, tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Het moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Voeg zo nodig nog extra water toe. Laat het beslag even rusten.
3
Verwarm ondertussen het kniepertjesijzer en vet het goed in met bakspray.
4
Giet 1 of 2 eetlepels beslag in het midden van het ijzer, afhankelijk van de gewenste grootte. Druk het ijzer stevig dicht en bak het beslag 40 tot 80 sec.
5
Haal het wafeltje van het ijzer met behulp van een platte spatel. Rol de nog warme wafeltjes om de steel van een houten lepel. Doe dit als de wafeltjes nog warm zijn, als ze koud zijn worden ze hard en zijn ze niet meer te rollen.
6
Vul de rolletjes kort voor serveren met champagnemousse. De wafeltjes worden zacht als de vulling er te lang in zit.

Spetterend oud & nieuw

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur, tijd om dit in stijl af te sluiten met verrassende recepten. Verwerk bijvoorbeeld champagne in recepten, zoals deze kniepertjes met champagnemousse. Ook lekker: champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker. Een lekkere variant op de traditionele oliebol! Liever hartige oliebollen? Maak dan deze oliebollen met chilisaus. Door de Aziatische ingrediënten toe te voegen in het beslag, serveer je een verrassing voor je gasten.

Drankjes mogen niet missen tijdens oud en nieuw. Pak uit met deze romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm. Een heerlijke combinatie met een bijzondere twist. Liever geen alcohol? Kies dan voor deze Ginger ale mocktail met chocolade vijgen. Eenvoudig te maken en een smakelijk, alcoholvrij alternatief voor het proosten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via