Courgette-broccolisoep met oude kaas-knoflookcroutons
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette en broccoli in grove stukken en kook samen met de groentebouillon en grove mosterd gedurende 20 minuten gaar in een soeppan.
2
Pel ondertussen de knoflook en voeg samen met de olijfolie. Mix zodat er een knoflook olie ontstaat.
3
Snijd het oude brood in stukken van 2 cm en besprenkel deze met de knoflookolie. Verdeel het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze de oven voor 15 min. totdat de croutons goudbruin en krokant zijn.
4
Strooi de laatste 5 minuten de oude kaas over de croutons zodat dit over de croutons heen smelt.
5
Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout toe. Serveer de soep met de oude kaas croutons.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.